BOREK, Haute Couture voor je tuin, terras, veranda of buitenhuis
23 februari 2021 
in BOREK
4 min. leestijd

BOREK, Haute Couture voor je tuin, terras, veranda of buitenhuis

Het buitenleven omarmen in volle glorie. Dat ultieme gevoel van genieten en vrijheid: het weerspiegelt zich in de parasols en buitenmeubelen van Borek. Met de stijlvolle en tijdloze producten wordt de ultieme verbintenis gecreëerd tussen opvallende, duurzame buitenmeubelen en het heerlijke buitenleven.

Aluminium tuinmeubelen van BOREK

GEPOEDERCOATED ALUMINIUM

Aluminium maakt het mogelijk lichtgewicht en zeer strakke designs te realiseren. Je kunt ze gerust buiten laten staan in een regenbui en gedurende de winter.

Een deklaag van gefluïdiseerd poeder wordt aangebracht door elektrostatisch spuiten op het aluminium. Om een stevige en duurzame deklaag te krijgen wordt het geheel gebakken in de oven op een temperatuur van ± 180°C.

Maison de la Bonne Vie merk BOREK

Buiten meubelen van aluminium en buitenstof van BOREK

SUNBRELLA® RENAISSANCE RECYCLED (CRADLE TO CRADLE)

De combinatie van aluminium en buitenkussens maakt het mogelijk dat je buiten als het ware een woonkamer kunt creëren waar net als binnen een comfortable plek kunt maken.

Alle kussens worden op maat gemaakt om extra comfort te verstrekken. De stoffen zijn gemaakt van een wasbare Sunbrella® polyacrylaat. Sunbrella® is tot in de kern gekleurd, UV-bestendig, kleurvast, water- en vuilafstotend, schimmelwerend en bestand tegen water van zwembaden en zeewater. De Sunbrella stoffen die Borek gebruikt voor de all weather kussens zijn bij uitstek geschikt voor buitengebruik. De stoffen zijn door en door gekleurd en behandeld met een vuil- en waterafstotende coating. Deze exclusieve stoffen worden gestikt met een speciaal garen, waardoor het water nauwelijks tot de vulling door kan dringen. Daarnaast is de comfortabele vulling voorzien van een speciaal voor Borek ontwikkelde nagenoeg waterdichte en ademende hoes. Door gebruik te maken van deze materialen kunnen uw kussens gedurende het seizoen buiten blijven, maar dat hoeft natuurlijk niet. Om uw kussens te beschermen tegen vuil, is het verstandig uw kussens op te bergen op een schone en droge plaats. Of u kunt gebruik maken van een Borek beschermhoes.

Een deel van dit materiaal bestaat uit gerecyclede stof. De kleur burlin-granite heeft de uitstraling van jute en linnen in combinatie met een rijke oppervlakte structuur. De stof is gemaakt van een wasbare Sunbrella® polyacrylaat. Sunbrella® is tot in de kern gekleurd, UV-bestendig, kleurvast, water- en vuilafstotend, schimmelwerend en bestand tegen water van zwembaden en zeewater.

Onderhoudsadvies: om de stof te reinigen adviseren wij Borek Fabric Cleaner. Na het reinigen is het mogelijk de stof extra te beschermen met Borek Fabric Protector.

Buitenmeubelen BOREK

BOREK heeft exclusieve materialen zoals Belt en Rope

ARDENZA ROPE
De Borek Ardenza Rope is vervaardigd uit een thermoplastische synthetische draad. Zowel de kern van de draad als de draad zelf zijn door en door gekleurd. De draad is waterafstotend, uv-bestendig en schimmelwerend. De Ardenza Rope is bestand tegen temperatuur schommelingen van -40 en +80 graden Celsius.

Onderhoudsadvies: Borek Ardenza rope kan worden schoongemaakt met Borek Fabric Cleaner. Na het reinigen is het mogelijk om het materiaal verder te beschermen met Borek Fabric Protector.

CAMPANIA BELT
De Borek Campania Rope/Belt acryl is een exclusief voor Borek ontwikkeld materiaal. Het materiaal is zowel aan de buitenkant als in de kern door en door gekleurd en het is uv-bestendig. Borek Campania Rope/Belt is voorzien van een unieke ecologisch verantwoordelijke coating, is waterafstotend en schimmelwerend.

Onderhoudsadvies: om de Borek Campania belt/rope te reinigen, bevelen wij Borek Fabric Cleaner aan. Na het schoonmaken is het mogelijk om het materiaal te beschermen met Borek Fabric Protector.

BOREK heeft een uitgebreide collectie buitenmeubelen. Bij MAISON de la Bonne Vie kun j e goed geadviseerd worden.

Deze eetset van BOREK met Ardenza rope

BOREK teak en teak gecombineerd met aluminium is BOREK ten voeten uit

TEAK

Borek gebruikt uitsluitend volwassen teakhout dat geoogst wordt volgens de normen op het gebied van milieubehoud. Het teakhout is afkomstig van de Tectona Grandis. De duurzaamheid vindt zijn oorsprong in het hoge gehalte aan natuurlijke oliën. De daaruit volgende geringe opname van vocht zorgt voor geringe werking, resulterend in een enorme stabiliteit tegenover UV-stralen, chloor en zeewater. Het is mogelijk dat kleine scheurtjes in het meubilair ontstaan, dit is niets verontrustend maar een natuurlijk werkingsproces. Onbehandeld teakhout vergrijst geleidelijk. De unieke houtverbinding van sommige producten kan door weersinvloeden iets gaan wijken. Dit is een natuurlijk proces dat voor kan komen. Tafels van 220cm en langer kunnen gaan doorhangen.

RECLAIMED TEAK

Reclaimed teakhout is een speciale selectie van gecertificeerd teak wat is herwonnen uit verschillende gebieden op Java. Dit teakhout is afkomstig van oude huizen, gebouwen, bruggen en boten en is zowel machinaal als handmatig verwerkt. Aankoop van dit product betekent het accepteren van een onregelmatig oppervlak, verschillende houtstructuren en het feit dat hout werkt. Teakhout is een natuurlijk en olierijk product en in herwonnen vorm erg stabiel. Omdat reclaimed teakhout eerder is gebruikt heeft het unieke eigenschappen. De gebruikte delen kunnen spijkers en schroeven bevatten die in de loop der tijd zwarte vlekken in het hout kunnen veroorzaken en tevens afzetting op de grond. Hierdoor wordt de kwaliteit van het product niet aangetast. Ook bevat reclaimed teakhout inlegstukjes om imperfecte delen op te vullen. Door weersinvloeden, temperatuurwisselingen en de constante verandering van het vochtgehalte in het hout, kunnen er scheuren ontstaan in bijvoorbeeld poten en gelamineerde tafelbladen. Het ontstaan van deze scheuren wordt ook wel wijken genoemd. Zeker voor zwaardere delen is dit een normaal en natuurlijk proces wat geen invloed heeft op de kwaliteit van uw meubel. Elk deel teakhout zal op een verschillende wijze verouderen en zijn eigen karakter ontwikkelen. Reclaimed teak zal uiteindelijk op natuurlijke wijze vergrijzen. Tafels/banken met een lengte van 220cm en langer kunnen gaan doorhangen.

Onderhoudsadvies: wij adviseren het teak regelmatig te reinigen met Borek Teak Cleaner. De cleaner reinigt teak en geeft het opnieuw een fris en stevig uiterlijk. Borek Teak Protector verzadigt teak zodat het ondoordringbaar wordt voor vloeistoffen en vuil. En wilt u de natuurlijke, goudbruine kleur langer in stand houden en vergrijsd teak opnieuw zijn natuurlijke kleur geven, dan kunt u het teak behandelen met Borek Teak Sealer. Borek Teak Sealer wordt niet aanbevolen voor Venice tafels en reclaimed teakhout (Cadiz, Sevilla, Tarifa & Parga).

Maison de la Bonne Vie merk BOREK

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Benieuwd hoe ik jou kan helpen?

Neem eens een kijkje op de advies-pagina van Keijser & Co. Hier vind je alle mogelijkheden.

MAISON de la Bonne Vie Derk