Digitaal interieur advies, hoe doe je dat?
19 december 2020 
in JEE-O
2 min. leestijd

Digitaal interieur advies, hoe doe je dat?

Het is één van de vragen die we regelmatig gesteld krijgen. Gasten op onze website zien al die mooie afbeeldingen en projecten en vragen zich af, zonder winkel of studio, hoe doe je dat dan?

Aan de hand van een voorbeeld nemen we je stap voor stap mee in een ontzettend leuk project van Vivienne.

het eerste contact is even wennen

Onze klanten komen vaak via internet, google, instagram of facebook bij ons op de website en zien dan de merken die we vertegenwoordigen, Keijser & Co, JEE-O, BOREK of Decor Walther bijvoorbeeld, en vragen zich af hoe kom je tot het juiste advies? Vaak is dan het eerste contact via mail of telefoon. Indien mogelijk plannen we zo snel mogelijk een persoonlijk gesprek thuis. In deze Corona tijd is het ook steeds gebruikelijker dat we een videocall plannen. Soms is dat even wennen.

We proberen dan duidelijk te krijgen wat de vraag is waarvoor je bij ons komt, in het voorbeeld van Vivienne is het dat ze hun nieuwe huis al een tijdje bewonen maar dat de zithoek nog steeds niet de juiste inrichting heeft. ” Kom eens met een voorstel voor de zithoek” zei Vivienne aan de telefoon en ze wist al dat het Keijser & Co moest worden, ze had al ervaring in diverse winkels met Keijser & Co, maar het kwam nooit tot persoonlijke voorstellen of  “de klik” was er gewoon niet.

we werken diverse voorstellen uit

Na de ontvangst van alle maten en wat foto’s van de woonkamer van Vivienne ben ik aan de slag gegaan en heb meerdere voorstellen gemaakt. Het gaat hierbij met name over opstelling en keuze van de bankenserie en kleinmeubelen die het kunnen worden. De keuze van kleur en stof volgt later.

Meerdere bankenseries voorstellen

MAISON de la Bonne Vie maakt altijd meerdere voorstellen en probeert zo tot de beste optie voor de klant te komen.

Nadat Vivienne en ik de verschillende opties bespraken, bleek al snel de voorkeur voor de bankenserie Julius te groeien, alle mogelijkheden en de uitstraling passen in het idee voor haar woonkamer. De opstelling moet rust uitstralen en niet te zwaar ogen. De grote kussens en de elegante pootjes maakt dat hieraan voldaan wordt. De volgende stap is dat ik nog meerdere Julius opties uitwerk.

JULIUS voorstellen

We hebben de voorstellen verder uitgewerkt binnen de bankenserie Julius.

het vervolg in de showroom van Keijser & Co

Vivienne werd steeds enthousiaster en nu voor haar de beslissing richting Julius optie 1. gaat is het tijd om in de showroom van Keijser & Co nog eens de bank te gaan proefzitten en te kijken naar kleuren, stoffen en de kleinmeubelen. Onder het genot van diverse koppen koffie hebben we in een ochtend de hele zithoek van Vivienne vormgegeven, naar de meubelen van Keijser & Co heb ik ook meteen de aanpak van het kleurenschema in de kamer en aanpalende eetkamer geadviseerd. We werken met verf en behang van Little Green.

Vervolgens heeft Vivienne alle stalen thuisgestuurd gekregen om de laatste check te doen. De bestelling is gedaan en in 2021 zal haar hele gezin de nieuwe woonkamer in gebruik nemen. Vanzelfsprekend is er met de keuze van de stof rekening gehouden met het gebruik door tieners.

Als de hele inrichting klaar is zal ik de foto’s plaatsen van hoe het is geworden.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Benieuwd hoe ik jou kan helpen?

Neem eens een kijkje op de advies-pagina van Keijser & Co. Hier vind je alle mogelijkheden.

MAISON de la Bonne Vie Derk