Eerst verbouwen en dan een nieuw interieur
21 december 2020 
2 min. leestijd

Eerst verbouwen en dan een nieuw interieur

Hier in Frankrijk, waar onze B&B is gevestigd, zijn veel familie huizen die als vakantiehuis worden gebruikt omdat de jonge generaties veelal naar Parijs of Lyon zijn verhuisd. In de schoolvakanties komt men dan regelmatig bij ons in de B&B eten en is men vaak zeer enthousiast over onze renovatie en wat we met ons interieur hebben gedaan. Zo kwam ook de vraag van mevrouw Chiraz of we met haar willen samenwerken om een oude Grange (schuur) te verbouwen tot een volwaardig vakantieverblijf.

Verbouwen in Frankrijk is een stuk eenvoudiger dan in Nederland

Het is inderdaad zo dat verbouwen in Frankrijk minder regels en veel minder vergunningen met zich meebrengt dan in Nederland. Zolang je de buitenkant van het gebouw niet aanzienlijk aanpast is alles toegestaan. Kleine aanpassingen moeten gemeld worden, aanbouwen en nieuwbouw moet wel met vergunning gedaan worden.

Gelukkig is de schuur van mevrouw Chiraz een 10-tal jaren geleden gerenoveerd en is dus van prima kwaliteit. Het concrete project is dat we een 1e verdieping gaan ontwerpen met 2 slaapkamers, een gedeelde badkamer en een 2e verdieping die gaat fungeren als lounge, tafeltennis ruimte en een lage zithoek waar genoten kan worden van het prachtige uitzicht.

Gelukkig zijn de tekeningen van de architect voorhanden en kan ik daar mooi gebruik van maken om de bovenverdiepingen in te delen.

MAISON de la Bonne Vie eerste foto's project Miquel

De eerste ontwerpvoorstellen zijn gelijk een schot in de roos.

Omdat mevrouw Chiraz zeer enthousiast is over onze B&B en het handschrift van onze interieurs ben ik dicht bij onze ontwerpstijl gebleven en ze werd meteen enthousiast toen ze 2 opties van ons ontving. Optie 1 is het geworden met wat kleine aanpassingen. De komende maanden zullen we samen met de aannemer de ontwerpen gaan realiseren en komend voorjaar zal de verbouwing plaatsvinden.

De interieurontwerpen zijn nog in de maak.

Tijdens de verbouwing hebben we genoeg tijd om over de interieur ontwerpen na te denken. Ik begin altijd met wat digitale moodboards, zodat je een discussie kunt starten welke richting het opgaat. Omdat mevrouw Chiraz natuurlijk zeer geïnspireerd is bij ons in de B&B, heb ik 2 moodboards gemaakt.

MAISON de la Bonne Vie maakt diverse moodboards om een discussie te hebben welke richting het interieur zal krijgen.MAISON de la Bonne Vie maakt diverse moodboards om een discussie te hebben welke richting het interieur zal krijgen.

In het nieuwe jaar zullen we zodra mevrouw Chiraz in de buurt is een meeting hebben met deze moodboards als onderwerp en zorg ik dat er collages zijn van materialen die we kunnen gebruiken in het ontwerp. Dan volgt er concrete voorstellen voor de inrichting, welke vloer, wanden, keuken en meubels.

Wordt vervolgd…..

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Benieuwd hoe ik jou kan helpen?

Neem eens een kijkje op de advies-pagina van Keijser & Co. Hier vind je alle mogelijkheden.

MAISON de la Bonne Vie Derk